Події

Черговий американський вантажний корабель Cargo Dragon відправиться до МКС 5 грудня

Запуск чергового вантажного космічного корабля Cargo Dragon американської компанії SpaceX до Міжнародної космічної станції (МКС) планується здійснити 5 грудня, повідомило Національне управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA).

Це буде вже 21-й за рахунком запуск "вантажівки" Cargo Dragon до МКС у рамках комерційного контракту між NASA і компанією SpaceX з постачання станції. На орбіту його виведе ракета-носій Falcon 9 компанії SpaceX 5, яка буде запущена з космодрому NASA на мисі Канаверал у Флориді.

"Вантажівка" повинна буде доставити на МКС близько 2,5 тонн продовольства, а також обладнання і матеріали для проведення десятків наукових експериментів екіпажем станції.

Наразі Cargo Dragon є єдиним космічним кораблем для постачання МКС, який здатний повертати вантажі на Землю.

З жовтня 2012 року до березня 2020 року компанія SpaceX здійснила 20 пусків вантажних кораблів Cargo Dragon до МКС. Один із них (у 2015 році) закінчився невдачею через аварію ракети-носія Falcon 9.

Нині екіпаж МКС складається з її командира, космонавта "Роскосмосу" Сергія Рижикова, космонавта Сергія Кудь-Сверчкова і астронавта NASA Кетлін Рубінс, а також прибулих 17 листопада на станцію на новітньому американському пілотованому кораблі Crew Dragon американських астронавтів Майкла Гопкінса, Віктора Гловера, Шеннона Вокера і астронавта Японського агентства аерокосмічних досліджень JAXA Соїчі Ногучі.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ