Події

УІНП сподівається на неупереджене слідство у справі навколо Музею Революції гідності

В Українському інституті національної пам'яті сподіваються на неупереджене слідство у справі навколо Національного меморіального комплексу Героїв Небесної сотні - Музею Революції гідності.

"19 листопада Національна поліція спільно з представниками Служби безпеки України провела обшук у приміщенні Національного меморіального комплексу Героїв Небесної сотні – Музею Революції гідності, компанії-генпідрядника в будівництві меморіалу ТОВ "Спеціальна науково-реставраційна проектно-будівельно-виробнича майстерня "Україна-Реставрація", а також у помешканні генерального директора музею Ігоря Пошивайла", - йдеться в заяві УІНП.

Зазначається, що в результаті обшуків вилучено тендерну та проектно-кошторисну документацію, що стосується будівництва Меморіалу Героям Небесної сотні, і жорсткий диск генерального директора музею.

"Український інститут національної пам’яті та Музей Революції гідності сподіваються на неупереджене слідство, результати якого покладуть край спекуляціям і політичним інтригам навколо спорудження Меморіалу Героям Небесної сотні, у результаті чого саме будівництво зрушиться з мертвої точки", - заявляють в УІНП.

Інститут нацпам'яті закликає журналістів, політиків і лідерів думок освітлювати перебіг справи й водночас утримуватися від поширення необґрунтованих емоційних висловлювань і неперевіреної інформації.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ