Події

У Данії у норок, найімовірніше, зник штам коронавірусу, що мутував - експерти

Штам коронавірусу COVID-19, що мутував у норок на фермах у Данії, найімовірніше, зник, повідомляє в четвер газета "Гардіан" із посиланням на данське міністерство охорони здоров'я.

"Жодних подальших випадків мутацій у норок (...) не було виявлено з 15 вересня", - наводить газета заяву данського МОЗ.

Тому данські експерти дійшли висновку, що "ця мутація, найімовірніше, зникла".

Водночас в Ірландії боротьба з мутацією вірусу у гризунів тільки починається. У країні лише три ферми норок. Як повідомляє телерадіомовна компанія RTE, планів негайно втілювати рішення про знищення норок наразі немає. Міністерство охорони здоров'я країни, у свою чергу, рекомендувало знищити тварин, щоб виключити ризики. Фермери звинувачують уряд у намірі вбити здорових тварин "без жодних наукових чи юридичних підстав".

"Доки ірландський уряд спирається на нещодавнє рішення Данії знищити всіх тварин на цих фермах, він випускає з уваги, що данське рішення ґрунтувалося на швидкому зростанні заражених норкових ферм", - заявили фермери під егідою асоціації Fur Europe.

Влада Данії 4 листопада розпорядилася знищити усіх норок у країні через побоювання, що вони можуть бути переносниками виду COVID-19, що мутував. Місцеві фермери протестують проти рішення влади, а в середу з огляду на цю ситуацію пішов у відставку міністр сільського господарства Данії Могенс Єнсен.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ