Події

Розмитнення кисневих концентраторів для харківських лікарень призупинено через скарги

Розмитнення кисневих концентраторів, які були законтрактовані Харківською міськрадою, призупинено через скарги однієї з громадських організацій, повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Тарас Пастух.

"Законтрактуваний міською радою Харкова 461 концентратор. Вони закуплені через медичні заклади, визначені для надання допомоги з COVID-19. Вони наразі проходили розмитнення. Щодо цих концентраторів надійшла скарга від однієї громадської організації, там побачили певне порушення митного законодавства. Наскільки я розумію, наразі розмитнення зупинилося і проводиться перевірка щодо цієї заяви", - сказав Пастух журналістам у середу.

Він зазначив, що йдеться про кисневі концентратори, що призначалися для міських медзакладів, а також для залізничних лікарень, у яких мають лікувати ковідних хворих.

Раніше на сторінці громадської організації "Бюро добрих справ" у Facebook було оприлюднено фото заяви її голови Олексія Кусова в Державну митну службу, СБУ та ДБР.

"За нашою інформацією товари... не відповідають за якістю заявленим характеристикам і можуть нашкодити здоров'ю людей... Крім того, для зменшення сум податку на прибуток та виведення коштів за кордон, товари імпортують за значно завищеною вартістю... Документи підробляють. Зазначені товари надалі реалізуються державним і комунальним підприємствам у 3-5 разів вище за собівартість", - йдеться в заяві.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ