Події

Україна працює з МВФ, щоб якомога швидше прийняти місію фонду в Києві - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський в телефонній розмові з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва обговорив просування до прийняття державного бюджету України на 2021 рік, збереження антикорупційного порядку денного і макроекономічної стабільності в країні.

"Наші команди мають міцну довіру і тісно працюють, щоб якомога швидше прийняти місію", - написав він у своєму Twitter у вівторок ввечері.

Як повідомлялося, глава Національного банку України Кирило Шевченко допускає приїзд місії Міжнародного валютного фонду в Україні до кінця 2020 року.

"Щоб з'явилися дати, потрібно досягти прогресу за всіма блоками питань. Якщо шляхи вирішення питань будуть напрацьовані, і ми по обидва боки почнемо ними рухатись, то я в цьому питанні є оптимістом: Україна має всі шанси отримати місію МВФ до кінця цього року", - сказав він "Голосу Америки" під час свого недавнього візиту до Вашингтона.

За словами Шевченка, в порядку денному переговорів з МВФ стоять три питання: рішення Конституційного суду та антикорупційної діяльності в Україні, проект держбюджету на 2021 рік і робота самого НБУ. Глава центробанку зазначив, що найбільшу стурбованість викликало рішення КС.

 

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ