Події

Посольство США привітало Україну з приєднанням до програми NASA "Артеміда"

Посольство США в Києві привітало Україну з приєднанням до програми NASA з повернення людей на Місяць "Артеміда".

"Вітання Україні! 12 листопада вона стала дев’ятою країною-підписантом Домовленостей в рамках програми NASA "Артеміда" щодо принципів співпраці в цивільному дослідженні й використанні космічного простору!" - повідомила прес-служба посольства в соцмережі Twitter.

Як повідомлялося, Державне космічне агентство України (ДКАУ) 12 листопада підписало домовленості в рамках програми NASA "Артеміда" про принципи співпраці в цивільному дослідженні та використанні Місяця, Марсу, комет та астероїдів у мирних цілях і приєдналося до космічних агентств інших країн-учасників програми.

У ДКАУ додали, що підписані домовленості також сприятимуть обговоренню питання укладення Рамкової угоди між Кабміном України й урядом США щодо співпраці в дослідженні та використанні космічного простору в мирних цілях (Рамкова угода від 31 березня 2008 року втратила чинність 22 січня 2019 року), розширенню співпраці України та США за іншими напрямами космічної діяльності та відновленню діалогу держав у рамках українсько-американської робочої групи з питань досліджень та використання космічного простору в мирних цілях, яка була створена 2016 році.

Джерело:

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ