Події

Зеленського просять розібратися із забрудненням повітря підприємствами в Харкові і Запоріжжі - петиції

Президента України Володимира Зеленського просять втрутитися в ситуацію із забрудненням повітря промисловими підприємствами в Харкові і Запоріжжі.

Так, на сайті президента понад необхідних 25 тис. голосів набрала петиція авторства Олександра Константінова від 27 серпня. У ній звертають увагу глави держави на те, що робота приватних підприємств хімічної промисловості ТОВ "Харківський лакофарбовий завод "Фарбосс", ПАТ "Слобожанський коксовий завод", ТОВ ТД "Термолайф-Україна" і ТОВ "Завод Еластомер", які знаходяться безпосередньо на території Новобаварського району Харкова, за відсутності контролю з боку державних органів призвела до "неконтрольованого різкого погіршення стану чистоти повітря в прилеглих до цих підприємств районів міста, зростанню показників захворюваності онкологічними, серцево-судинними, алергічними хворобами, а також легких і верхніх дихальних шляхів".

Автор петиції пропонує дозволити цим підприємствам працювати далі за умови установки систем технічного контролю наявності та стану роботи очисних споруд на кожному підприємстві з наданням громадського доступу в режимі 24/7.

"У разі відсутності очисних споруд, або їх неефективної роботи, діяльність відповідного підприємства припинити; до встановлення систем технічного контролю наявності та стану роботи очисних споруд, виробничу діяльність відповідного підприємства обмежити; для реалізації дати відповідні вказівки Кабінету міністрів України і профільному комітету Верховної Ради України", - йдеться у зверненні.

Також 25 тис. голосів набрала петиція Валентина Верби від 18 серпня із закликом "зупинити отруєння мешканців Запоріжжя через заводи".

"Пане президенте, ми, жителі Запоріжжя, просимо Вас проконтролювати виконання заводами екологічних норм. Проконтролювати використання необхідних фільтрів, оскільки, чесно кажучи, вже нічим дихати", - наголошується в петиції.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ