Події

Генсек ООН побоюється загострення проблеми голоду на планеті через COVID-19

Генсек ООН Антоніу Гутерріш у понеділок висловив стурбованість у зв'язку з несприятливим прогнозом про ситуацію з продовольством у світі в 2021 році.

"Голод - це грубе порушення прав людей, враховуючи, що в світі - достаток (ресурсів). У ситуації, коли 130 млн осіб ризикують опинитися на межі виснаження до кінця 2020 року, Всесвітня продовольча програма (ВПП) продовжує грати життєво важливу роль, як постачальник продуктів харчування і продовольства, а також надії", - написав Гутерріш у Twitter.

Раніше глава ВПП Девід Бізлі в інтерв'ю агентству Associated Press заявив, що "голод сягне біблійних масштабів у 2021 році", якщо не буде зроблено серйозних фінансових пожертв.

"Нам вдалося вирішити проблему в 2020 році, оскільки світові лідери виділили кошти, вжили комплекси заходів стимулювання економіки, відстрочки з боргових зобов'язань", - сказав він.

Тепер, коли хвиля коронавірусу знову піднімається, економічна обстановка в різних країнах погіршується через низку режимів обмежень, які вводяться, та самоізоляції населення, зазначив співрозмовник агентства. Однак, за його словами, ті гроші, які були доступні його організації в 2020 році, можливо, не будуть доступні в 2021 році, тому він активно зараз зустрічається особисто і в онлайн-форматі зі світовими лідерами, спілкується з парламентаріями різних країн і виступає з заявами, щоб привернути їхню увагу до "трагедії, з якої ми зіткнемося".

"Ці кризи будуть неймовірно сильними в найближчі рік або півтора", - переконаний Бізлі.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ