Події

Північнокорейський лідер з'явився на публіці вперше за 26 днів - агентство Ренхап

Північнокорейський лідер Ким Чен Ин головував на засіданні політбюро Трудової партії - це його перша поява на публіці за останні 26 днів, повідомляє південнокорейське агентство Ренхап.

Воно посилається на північнокорейське агентство ЦТАК, яке повідомило, що під час розширеного засідання політбюро в неділю Ким Чен Ин обговорив "COVID-19 і державну протиепідемічну ситуацію та уточнив завдання для партійної, військової й економічної сфер щодо подальшого посилення надзвичайного протиепідемічного фронту".

Північнокорейський лідер також наголосив на "необхідності тримати високу бойову готовність, будувати щільну блокувальну стіну і ще більше активізувати протиепідемічну роботу, усвідомлюючи відповідальність за безпеку держави та благополуччя народу", додали в ЦТАК.

У свою чергу Ренхап зазначило, що це перша поява північнокорейського лідера на публіці з 21 жовтня. Тоді він відвідував кладовище в Пхенан-Намдо, де вшанував пам'ять загиблих китайських солдатів, що брали участь у Корейській війні 1950-1953 років.

КНДР заявляє, що в країні немає жодного зафіксованого випадку зараження COVID-19, проте залишається в стані підвищеної готовності з початку цього року.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ