Події

Трамп має намір вжити нових жорстких заходів проти Китаю

Президент США Дональд Трамп прийме низку жорстких заходів стосовно Китаю, повідомляє портал Axios з посиланням на високопоставлених чиновників адміністрації.

Адміністрація Трампа планує ввести санкції або обмежити торгівлю з великою кількістю китайських компаній, державних структур та чиновників за передбачувану співучасть у порушеннях прав людини в Синьцзян-Уйгурському автономному районі і Гонконгу, а також у зв'язку з загрозами національній безпеці США.

Зазначається, що високопоставлені чиновники адміністрації Трампа обговорюють розширення списку китайських компаній, які, як вважає Міноборони США, мають зв'язки з китайськими військовими.

Тим часом, співрозмовники порталу попередили, що не варто чекати нових кроків адміністрації щодо Тайваню або додаткового закриття китайських консульств у США.

Як повідомили джерела, Трамп має намір зробити ці заходи, щоб зробити політично неприйнятною для адміністрації Джо Байдена зміни курсу стосовно Китаю, якщо перемога на президентських виборах, що відбулися 3 листопада, буде віддана кандидату від Демократичної партії.

"Якщо Пекін не змінить курс і не стане відповідальним гравцем на світовій арені, майбутні президенти США вважатимуть самогубною з політичної точки зору скасування історичних дій президента Трампа", - заявив представник Ради національної безпеки Джон Еліот.

За даними Axios, директор Нацрозвідки США Джон Реткліфф найближчим часом повинен представити інформацію про "зловмисні дії" КНР у Сполучених Штатах.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ