Події

Наглядова рада на ДП "Антонов" створюється за підсумками forensic-аудиту Ernst & Young

Компанія Ernst & Young France із залученням українського офісу Ernst & Young на замовлення держконцерну "Укроборонпром" і за технічної допомоги уряду Франції здійснила проект forensic-аудиту щодо певних видів діяльності однієї з найбільших компаній концерну - держпідприємства "Антонов".

"За результатами проекту аудитори сформували наступні рекомендації: розробити нову модель корпоративного управління на підприємстві, зокрема впровадити наглядову раду; ввести трирівневу систему ліній захисту", - йдеться в повідомленні "Укроборонпрому" в п'ятницю.

Згідно з ним, ця система ліній захисту повинна базуватися на: поліпшенні управління операційною діяльністю; управлінні ризиками; впровадженні внутрішніх контролів; функції комплаєнс і здійсненні антикорупційних заходів на всіх рівнях компанії; створення незалежного підрозділу внутрішнього аудиту і підкорятиметься безпосередньо наглядовій раді.

Ernst & Young вважають за необхідне створити на рівні наглядової ради концерну підрозділ (комплаєнс офіс), який буде стежити за тим, щоб менеджмент в прийнятті рішень діяв в інтересах компанії.

"Укроборонпром" зазначив, що такий forensic-аудит "Антонова" став пілотним проектом з розвитку елементів антикорупційної архітектури концерну. Проект складався з кількох фаз: вивчення специфіки роботи і комерційних угод підприємства, аналіз ключових процесів та існуючої системи контролю, аналіз даних, зокрема бухгалтерських транзакцій, надання звіту про результати дослідження.

Результати forensic аудиту будуть надані для подальшого розслідування правоохоронним органам - СБУ і НАБУ, йдеться також в повідомленні.

Як повідомлялося, Асоціація "Укравіапром", Об'єднання організацій роботодавців авіаційної промисловості України та Профспілка авіабудівників України виступили з протестом проти рішення "Укроборонпрому" від 4 листопада внести зміни в статут "Антонова" про створення наглядової ради ДП і запропонували передати підприємство зі складу держконцерну в управління Мінстратегпрому.

ДП "Антонов" у 2019 році скоротило чистий прибуток в 3,5 рази - до 447,98 млн грн, виручка впала на 33,1% - до 5 млрд 998,66 млн грн.

У першому півріччі цього року виручка ДП збільшилася на 7,3% - до 3 млрд 524,09 млн грн, тоді як чистий прибуток скоротився на 8,1% - до 340,06 млн грн.

Близько 80% доходів держпідприємство отримує від "Авіаліній "Антонова", з парку якого вантажні перевезення здійснюють сім літаків Ан-124-100 і його модифікацій (вантажопідйомність 150 тонн), Ан-225 (250 тонн) і Ан-22А (60 тонн).

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ