Події

Приватні лабораторії здійснюють близько 12 тис. ПЛР-тестувань на добу - заступник міністра охорони здоров'я

У жовтні-листопаді приватні лабораторії за добу здійснюють у середньому близько 12 тис. ПЛР-тестувань, повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко під час прес-брифінгу в Києві в четвер.

"Станом на листопад ПЛР-дослідження здійснюють 124 лабораторії усіх форм власності, з них 66 лабораторій державних і комунальних медзакладів, 58 - приватні. У жовтні-листопаді приватні лабораторії здійснюють у середньому 12 тис. досліджень на добу (30% від усіх досліджень)", - сказав він.

Крім того, заступник міністра зазначив, що більшу частину забору зразків для ПЛР-тестів здійснюють мобільні бригади.

За його словами, за квітень-листопад 2020 року мобільні бригади здійснили 1,67 млн заборів зразків для проведення досліджень методом ПЛР. Найбільше таких виїздів вони здійснили в Києві, Тернопільській і Київській областях, найменше - в Чернігівській, Полтавській і Луганській областях. Найбільша кількість бригад функціонує в Харківській, Дніпропетровській і Львівській областях, найменша - в Київській, Луганській і Кіровоградській областях.

"Внесок мобільних бригад у тестування суттєвий і має потенціал до розширення. Ми проаналізували кількість досліджень за останні чотири місяці: в липні зроблено 370 тис. ПЛР-тестувань (161 тис. зразків відібрали мобільні бригади - 44%), у серпні зроблено 521 тис. ПЛР-досліджень (40% мобільними бригадами), у вересні - 727 тис. (42%), у жовтні - 990 тис. (48% мобільними бригадами). З квітня до кінця жовтня виділено 251 млн грн на роботу мобільних бригад", - додав Ляшко.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ