Події

Прем'єр-міністр Японії провів телефонні переговори з Байденом

Прем'єр-міністр Японії Есіхіде Суга в четвер провів перші телефонні переговори з Джо Байденом, який оголосив свою перемогу на президентських виборах у США, повідомляють японські ЗМІ.

Суга привітав Байдена з перемогою на минулих президентських виборах і наголосив важливість альянсу Японії і США в галузі безпеки.

Раніше прем'єр-міністр Японії привітав Байдена з перемогою через Twitter, а в понеділок заявив журналістам, що сподівається на співпрацю зі Сполученими Штатами для "забезпечення миру і процвітання Індо-Тихоокеанського регіону."

Як повідомлялося, Байден вже провів телефонні переговори з низкою світових лідерів, зокрема з лідерами Великої Британії, Канади, Франції та Німеччини.

Голосування в США відбулося 3 листопада. Більшість голосів вже підраховано, однак офіційні результати обробки бюлетенів в штатах будуть відомі пізніше в листопаді. Однак, на підставі наявних даних, провідні американські ЗМІ спрогнозували перемогу Байдена на виборах президента. Сам Байден також вважає себе переможцем виборів, з успіхом на них його привітали багато світових лідерів.

Однак чинний президент Дональд Трамп, який намагався переобратися на пост, з цим не згоден і має намір оскаржити результати голосування в кількох штатах у судовому порядку.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ