Події

Генсек НАТО привітав Байдена з перемогою на виборах

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг адресував свої вітання з нагоди перемоги на президентських виборах обраним, як він вважає, президенту США Джо Байдену і віце-президенту Камалі Гарріс.

"Вітаю Джо Байдена з обранням на пост президента США і Камалу Гарріс - на пост віце-президента. Я знаю Джо Байдена як рішучого прихильника нашого альянсу і сподіваюся на тісну співпрацю з ним. Сильна НАТО хороша як для Північної Америки, так і для Європи", - написав Столтенберг в Twitter e суботу ввечері.

У суботу американські телеканали СNN, NBC, агентство Associated Press повідомили, що президентом США став представник Демократичної партії Джо Байден.

До цього ж схиляється і телеканал Fox News, який орієнтується на республіканську аудиторію.

Такий висновок зроблено на основі даних підрахунків голосів зі штату Пенсильванія, де Байден заручився більшістю голосів виборців. Він отримав 49,7% голосів, у той час як нинішній президент США Дональд Трамп - 49,2.

Пенсильванія дає кандидату 20 голосів вибірників, тепер у Байдена 290 голосів вибірників при необхідному мінімумі в 270. У Трампа 214 голосів вибірників.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ