Події

Води для людей, які проживають в Криму, вистачає - Єрмак

Для людей, що живуть на території тимчасово окупованого Росією Криму і їх потреб води вистачає, зазначає керівник Офісу президента України Андрій Єрмак.

В інтерв'ю програмі "VIP з Наталією Мосейчук" на телеканалі "1 + 1", відповідаючи на питання про те, чи буде "кримська війна за воду", Єрмак сказав: "Знаєте, нас лякають війною з 2014 року. Ні, її не буде . Я вважаю, що це така маніпуляція, яка існує в суспільстві. І давайте говорити відверто, що сьогодні води для людей, які проживають в Криму, вистачає".

Представники української влади вже неодноразово заявляли, що Україна не буде поставляти воду до Криму до його повної деокупації, і жодні переговори з РФ на цю тему не ведуться.

Зокрема, 23 жовтня віце-прем'єр-міністр України - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков заявив, що потреби окупованого РФ Криму з точки зору забезпечення водою населення можуть повністю гарантуватися власними силами півострова.

"Жодної поставки води в Крим з боку України, до повної деокупації, не буде. Жодних переговорів на цю тему ми не ведемо ні офіційно, ні неофіційно, ніяк", - сказав Резніков на Спеціальному київському безпековому форумі.

Він пояснив, що обсяги споживання води в Криму збільшилися через мілітаризацію Росією півострова, збільшення витрат на військові потреби, завезення додаткового населення з материкової Росії. Резніков наголосив, що відповідальність за всі гуманітарні потреби несе держава-окупант.

"Тому питання і розповіді з боку РФ про те, що щось там не вирішується, і це повинна вирішувати українська сторона, є нікчемними. На сьогодні вони несуть відповідальність за забезпечення будь-якої гуманітарної потреби, зокрема водопостачання", - резюмував віце -прем'єр.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ