Події

Глава МЗС Естонії закликає США розглянути питання про санкції проти Росії у зв'язку зі справою Навального

Міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу (Urmas Reinsalu) закликав США вивчити питання про введення санкцій проти Росії через інцидент з опозиціонером Олексієм Навальним.

"Рейнсалу закликав США зважити санкційні заходи в зв'язку з отруєнням Олексія Навального", - передала в четвер прес-служба МЗС Естонії зміст його телефонної розмови з державним секретарем США Майком Помпео.

Рейнсалу висловив вдячність США за підтримку реалізації "Ініціативи трьох морів", що об'єднує 12 держав Балтійського, Чорного та Адріатичного морів.

За його словами, саміт, "що відбувся (в жовтні) в Таллінні приніс по-справжньому практичні результати - в Інвестиційний фонд Ініціативи Трьох морів увійшли дев'ять країн-учасниць, на сьогодні обсяг залучених у нього коштів складає 1 мільярд доларів".

Сторони докладно обговорили також стан в Нагірному Карабаху і Білорусі, можливості підтримувати увагу міжнародної громадськості до цих тем через співпрацю в Раді Безпеки ООН.

Рейнсалу запевнив американського колегу, що "збереження міцних трансатлантичних зв'язків і поглиблення двостороннього співробітництва з США є і буде пріоритетом зовнішньої політики Естонії".

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ