Події

Голова КС закликає президента і правоохоронців не допустити неправового вирішення ситуації

Голова Конституційного Суду України Олександр Тупицький переконаний, що ситуацію не слід вирішувати силовими методами, інакше правова держава перестане існувати.

"Я ще раз звертаюся до президента країни... до правоохоронних органів, до уповноваженого з прав людини... Давайте відкинемо емоції... життя і здоров'я людей важливіше... кров може захлеснути Україну", - сказав Тупицький у коментарі телеканалу "Прямий".

За його словами, неправовий спосіб припинення роботи КС означатиме "кінець правової держави".

Він висловив обурення тим, що в парламенті звучать заклики "залучити вулицю" для припинення роботи КС.

"Я звернуся до відповідних органів, зокрема правоохоронних", - сказав Тупицький.

Говорячи про справу щодо держзради у зв'язку з його земельною ділянкою в Криму, голова КС висловив здивування діями правоохоронних структур і знову зазначив, що йшлося виключно про розмежування ділянок через зсув кордонів на ділянках.

Тупицький дав зрозуміти, що звільнення з посади заступника директора Державного бюро розслідувань (ДБР) Олександра Бабікова було зумовлено його відмовою підписувати підозру голові КС.

"Розуміючи абсурдність цього питання, на правоохоронців починають тиснути, щоб якось сформулювати підозру. Потім вручити цю підозру і через суд усунути мене з посади. Такий план був... виконувач обов'язків керівника ДБР відмовляється це робити. Його вчора звільнили. Знайдуть іншого. Напевно", - сказав Тупицький.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ