Події

Україна вдячна Німеччині за постійну позицію в рамках "нормандського формату"

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков висловив подяку Німеччині за підтримку територіальної цілісності і суверенітету України та постійну позицію в рамках "нормандського формату", повідомила прес-служба Верховної Ради України на сайті "Урядового порталу" в п'ятницю.

"Ми позитивно оцінюємо докладені німецькою стороною зусилля для його ("нормандського формату" - ІФ Україна) оновлення та функціонування", - наголосив Разумков під час зустрічі з Федеральним міністром закордонних справ Німеччини Гайко Маасом.

Голова Верховної Ради України зазначив, що для України важлива співпраця в рамках ОБСЄ. Він додав, що ключовим інструментом у розпорядженні ОБСЄ і надалі є Спеціальна моніторингова місія (СММ), зазначивши, що Україна потребує більшої присутності СММ на неконтрольованій частині Донбасу.

Голова парламенту нагадав, що режим тиші в Донбасі був встановлений з 27 липня, однак 30 жовтня був порушений бойовиками, в результаті чого загинули двоє українських військовослужбовців.

Під час зустрічі також обговорювалося питання про анексію Криму і порушення міжнародного гуманітарного права на півострові.

Разумков подякував Маасу за підтримку Федеральним урядом Німеччини надання Північноатлантичним альянсом Україні статусу партнера НАТО з розширеними можливостями. Також він наголосив на вагомій допомозі Німеччини Україні на шляху впровадження необхідних реформ у багатьох сферах.

Крім того, сторони обговорили варіанти міжпарламентського співробітництва, зокрема, практику проведення в онлайн режимі спільних засідань комітетів з міжнародних справ і у справах ЄС та відновлення формату особистих зустрічей після подолання пандемії.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ