Події

Прем'єри Ізраїлю і Канади після теракту у Франції закликали всі країни об'єднатися в боротьбі з тероризмом

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу у зв'язку з терактом у французькій Ніцці закликав міжнародну спільноту єднатися в боротьбі з тероризмом, схожу заяву зробив і канадський лідер Джастін Трюдо.

"Ізраїль перебуває в шоці і засуджує звірячий напад у соборі Нотр-Дам в Ніцці. Всі цивілізовані народи повинні бути повністю солідарні з Францією в боротьбі з лихом тероризму. Тут не може бути жодного виправдання або невизначеності", - написав Нетаньягу в своєму Twitter.

У свою чергу прем'єр-міністр Канади Трюдо написав: "Жахливі новини з Ніцци, де терористичний акт у церкві забрав кілька життів. Наші думки з близькими загиблих. Ми солідарні з французьким народом у боротьбі проти насильства і засуджуємо ці невиправдані акти, яким немає місця в нашому суспільстві".

До нього приєднався і міністр закордонних справ Канади Франсуа-Філіп Шампань.

"Наші серця звернені до наших друзів з Ніцци. Наші думки з сім'ями і близькими загиблих. Разом ми повинні боротися з терором і нетерпимістю", - написав глава МЗС Канади в своєму Twitter.

У четвер вранці озброєний ножем чоловік вбив трьох людей у церкві Нотр-Дам в Ніцці. Нападник отримав вогнепальне поранення під час затримання. Під час надання йому термінової медичної допомоги він повторював "Аллах Акбар".

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ