Події

Зеленський ветував закон про електронні комунікації

Президент України Володимир Зеленський не підписав і повернув у четвер до парламенту закон про електронні комунікації (№3014) зі своїми пропозиціями.

Як повідомлялося, Верховна Рада ухвалила закон 30 вересня, а 13 жовтня його підписав голова парламенту Дмитро Разумков і скерував на підпис президенту.

Законопроект, зокрема, уточнює термінологію у сфері електронних комунікацій, впроваджує принцип мінімально необхідного та передбачуваного регулювання галузі, а також принципи прозорості, відсутності дискримінації та технологічної нейтральності.

Крім того, законопроект пропонує впровадити повідомний принцип реєстрації суб'єктів господарювання у сфері електронних комунікацій; упровадити консультації з учасниками ринку з усіх питань, що зачіпають їхні інтереси, та встановити процедуру подання документів до регуляторного органу в електронному вигляді.

Документ передбачає зниження потенційно можливого тиску на суб'єктів господарювання у сфері електронних комунікацій і зменшення кількості перевірок на їхній території.

Крім того, законопроект пропонує впровадити універсальну послугу у сфері електронних комунікацій, яка покликана забезпечити доступність (зокрема й цінову) для населення послуг надання доступу до інтернету та голосового зв'язку.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ