Події

Резніков сподівається, що законопроект про перехідний період на Донбасі, що передбачає питання амністії, буде представлено у ВР не пізніше І кв. 2021 року

Віце-прем'єр-міністр України - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков розраховує, що законопроект про перехідний період на Донбасі, який міститиме і питання амністії, буде презентовано у Верховній Раді не пізніше першого кварталу 2021 року.

"Сподіваюся, що проект закону про перехідний період, і, зокрема, елементи амністії ми спробуємо презентувати в парламенті не пізніше першого кварталу наступного року", - сказав він в ефірі програми "Хард з Влащенко" на телеканалі "Україна 24", відповідаючи на запитання, коли буде відомо, в якому вигляді відбуватиметься амністія на Донбасі.

Резніков зазначив, що, на його думку, переважна більшість людей, які проживають на тимчасово окупованих територіях, є заручниками ситуації, неможливості виїхати від війни, а колабораціоністів і злочинців - найменший відсоток.

"Тому потрібно ухвалювати закон про перехідний період, куди включати цілий блок перехідного правосуддя, і чітко визначитися, хто є злочинцем, хто є колабораціоністом, тому що він служить окупаційному режиму свідомо й відмовився від своєї України, а хто живе там і змушений там виживати. І це різні абсолютно категорії", - наголосив він.

Відповідаючи на запитання про те, як відрізняти свідомих і вимушених колабораціоністів, Резніков зазначив: "А як сьогодні правосуддя розділяє, хто вкрав курку випадково чи спеціально? Для того і існує правосуддя. Для того і мають надалі працювати закони. Є поняття умисного злочину, ненавмисного злочину тощо. Тому сьогодні не можна когось звинувачувати. Повинні працювати правоохоронні органи, маючи законодавчу базу".

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ