Події

Спецслужби США виявили серію хакерських атак на системи органів влади, звинувачують групу, "підтримувану російською владою" - ЗМІ

Міністерство внутрішньої безпеки та Агентство з кібербезпеки та безпеки інфраструктури попередили про виявлення хакерських атак, спрямованих на системи органів влади США, а також сервери, пов'язані з авіаційною промисловістю, пише американське видання The Hill.

За його даними, "підтримувана російською владою хакерська група, відома в службах безпеки як Energetic Bear, з вересня атакувала державні, місцеві, територіальні мережі й вилучила дані щонайменше з двох серверів, зокрема пов'язаних з авіаційною промисловістю".

"Федеральні агентства попередили, що в результаті принаймні однієї атаки хакерська група отримала доступ до паролів, IT-інструкцій, інформації про купівлі-продажі, а також до карток доступу", - продовжує The Hill.

Газета зазначає, що "на сьогодні немає доказів того, що була порушена цілісність даних про вибори, проте атаки становили загрозу для деяких даних про вибори, що зберігаються в мережах державного, місцевого і територіального рівня".

"У американських спецслужб також немає даних про те, що ця група навмисно зривала роботу авіаційних систем, систем, пов'язаних з освітою, виборами або роботою органів влади", - наголошує The Hill.

Видання звертає увагу на те, що ця інформація з'явилася наступного дня після того, як представники влади США оголосили про те, що Росія та Іран нібито отримали доступ до інформації про вибори в США для подальшого використання її для втручання в президентські вибори.

За даними The Hill, ця хакерська група причетна до атак на нафтогазові компанії у 2014 році, а також до нещодавньої атаки на аеропорт Сан-Франциско.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ