Події

Україна і Латвія поглиблюють перспективи співпраці в сфері енергоефективності та відновлюваних джерел енергії

Україна і Латвія поглиблюють перспективи співпраці в сфері енергоефективності та відновлюваних джерел енергії, повідомляє прес-служба міністерства енергетики України.

Про це йшлося на засіданні української частини Міжурядової українсько-латвійської комісії з питань економічного, промислового і науково-технічного співробітництва, участь в якій взяв заступник міністра з питань європейської інтеграції Ярослав Демченков.

"Дотримання Європейського Зеленого курсу є вкрай важливим для всіх нас. Заходи, що вживаються Україною для його досягнення створюють необхідні підстави для поглиблення двостороннього співробітництва з Латвією у сфері енергоефективності та електроенергетики, біоенергетики, відновлюваних джерел енергії, зокрема виробництва зеленого водню шляхом електролізу", - розповів Демченков.

У Міненерго зазначають, що вже сьогодні ЄС виділяє Україну одним із пріоритетних партнерів у реалізації Європейської водневої стратегії завдяки наявній інфраструктурі для транспортування.

З огляду на це Ярослав Демченков наголосив, що українська сторона хотіла б у рамках комісії розпочати діалог з латвійськими колегами про співпрацю в сфері видобутку і використання зеленого водню, зокрема в транспортній сфері та промисловості.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ