Події

Венедіктова затвердила Стратегію розвитку прокуратури, документ презентують у ВР

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова затвердила Стратегію розвитку прокуратури на 2021-2023 роки, яка стане частиною Концепції розвитку органів правопорядку, повідомляється на сайті Офісу генпрокурора в п'ятницю.

"Наша мета – послідовно доводити до кінця розпочате. Стратегія – не декларативний документ, вона жива, базується на реальних потребах суспільства та прокурорів", - наголосила Венедіктова.

За інформацією Офісу генпрокурора, стратегічними пріоритетами органів прокуратури є забезпечення високого рівня якості й ефективності виконання конституційних функцій прокуратури, координація діяльності з протидії злочинності та функціонування кримінальної юстиції загалом, підвищення рівня відкритості та довіри суспільства до прокуратури.

Як зазначила генпрокурор, Стратегія заснована на пропозиціях прокурорів і базується на правах та свободах людини, незалежності органів прокуратури та професійному розвитку.

Згідно з повідомленням Офісу генпрокурора, до розробки Стратегії були долучені фахівці з міжнародних організацій і представники громадськості.

"Невдовзі Стратегію розвитку прокуратури на 2021–2023 роки презентують також в парламенті. Для досягнення поставлених у документі цілей та виконання завдань документу наразі розробляється операційний план. В подальшому вона стане складовою Концепції розвитку органів правопорядку", - йдеться в повідомленні Офісу генпрокурора.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ