Події

ЄС закликав Ізраїль скасувати рішення про розширення єврейських поселень на Західному березі Йордану

Європейський союз закликав Ізраїль скасувати рішення про розширення і будівництво єврейських поселень на окупованому Західному березі Йордану, в Єрусалимі і навколо нього, назвавши їх незаконними.

"Поселенська діяльність загрожує нинішнім зусиллям з відновлення довіри, відновлення громадянського співробітництва та співпраці в галузі безпеки між палестинцями та ізраїльтянами, підготовці грунту для можливого відновлення конструктивних і прямих переговорів", - заявив у четвер глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель.

У заяві наголошується, що плани Ізраїлю передбачають будівництво близько 5000 одиниць житла, зокрема в Східному Єрусалимі і таких вразливих районах, як Гар-Гома, Гіват-Гаматос і E1. Вони ставлять під загрозу життєздатність і територіальну цілісність майбутньої палестинської держави.

"На тлі нормалізації відносин між Ізраїлем, ОАЕ і Бахрейном ізраїльтяни і палестинці повинні скористатися можливістю і вжити термінових заходів для зміцнення довіри і відновлення співпраці відповідно до попередніх угод і в повній відповідності з міжнародним правом", - наголосив Боррель.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ