Події

Італія має уникнути нового загальнонаціонального карантину через коронавірус

Італія, в якій спостерігається нове зростання кількості випадків коронавірусу, має уникнути повторного впровадження загальнонаціонального режиму ізоляції, заявив у вівторок на прес-конференції прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте.

Західні ЗМІ нагадують, що такі заяви пролунали на тлі введення в країні нових обмежувальних заходів у зв'язку зі збільшенням захворюваності COVID-19.

"Ми маємо уникнути того, щоб ввести країну в загальну ізоляцію, - економіка у нас знову почала швидко зростати", - наводять ЗМІ слова прем'єра.

Коментуючи побоювання, що італійська влада спробує незаконно контролювати приватне життя співгромадян, Конте наголосив, що "ми (влада - ІФ) не відправлятимемо поліцейських додому до громадян".

ЗМІ нагадують, що раніше влада на 30 днів заборонила проводити масові заходи в ресторанах, клубах і на свіжому повітрі, рекомендувала не приймати вдома більше шести гостей одночасно, причому в разі присутності сторонніх осіб треба носити маску. Весілля та інші церемонії можуть відвідувати щонайбільше 30 осіб.

Упроваджуються обмеження на обслуговування відвідувачів ресторанів і барів, заборона на заняття контактними видами спорту на любительському рівні. Школи не закриватимуться, проте почала діяти заборона на шкільні поїздки.

ЗМІ зазначають, що за останні 24 години в Італії виявили 5901 випадок коронавірусу - максимальний показник за період із кінця березня, коли країна перебувала в карантині. За добу також зареєстрували 41 летальний випадок у пацієнтів із коронавірусом - набагато менше, ніж на піку епідемії наприкінці березня – на початку квітня, коли летальність за добу сягала 900 людей.

Згідно з даними статистичного сайту Worldometers, загалом в Італії за час пандемії виявили понад 365 тис. випадків зараження коронавірусом, понад 36,2 тис. інфікованих померли. Більше ніж 242 тис. людей одужали.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ