Події

Білий дім наполягає на поверненні в графік скасованих президентських дебатів 15 жовтня

Представник Білого дому Браян Моргенштерн заявив, що другі президентські дебати, призначені на 15 жовтня, повинні відбутися і пройти в офлайн-форматі.

"Президент готовий до дебатів, і його лікарі дозволили йому брати участь у публічних заходах. Вони сказали, що він більше не є небезпечним для передачі (коронавірусу - ІФ), тому було б непогано, якби комісія повернула дебати в графік", - сказав Моргенштерн журналістам у Білому домі в неділю.

У суботу лікар-куратор Дональда Трампа Шон Конлі оголосив, що президент, який переніс коронавірусну інфекцію, більше не є заразним і не представляє небезпеки як її носій.

У записці на ім'я прес-секретаря Білого дому Кейлі Макінані доктор написав: "Радий повідомити, що на додаток до того, що президент відповідає критеріям CDC (Центр з контролю і профілактики захворювань - ІФ) для безпечного припинення ізоляції, сьогоднішня ранкова ПЛР проба на COVID -19 показала, що за визнаними нині стандартами він більше не є джерелом передачі інфекції".

Президент оголосив себе вільним від COVID-19 у неділю вранці в твіті, який був позначений, як вводить в оману, через заяви Трампа про те, що у нього тепер є імунітет.

Раніше комісія з передвиборчих дебатів кандидатів у президенти Сполучених Штатів оголосила про скасування другого раунду дебатів, запланованих на 15 жовтня.

У поширеній заяві комісії йдеться: "Кожен із кандидатів оголосив власні альтернативні плани на цей день". У зв'язку з цим комісія робить висновок, що "тепер зовсім ясно, що 15 жовтня дебатів не буде".

Скасування дебатів пов'язано з тим, що президент Трамп відмовився брати участь у дебатах в онлайн-форматі, як того вимагали організатори заходу в зв'язку тим, що Трамп був інфікований коронавірусом. Його суперник - кандидат у президенти від Демократичної партії Джо Байден - таку згоду дав.

Комісія оголосила, що обидва кандидати погодилися взяти участь у дебатах 22 жовтня. Вони будуть зобов'язані пройти тестування на вірус, масковий режим і заходи соціального дистанціювання будуть обов'язковими.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ