Події

Співголови Мінської групи ОБСЄ закликають сторони карабаського конфлікту надати гарантії безпеки для обміну полоненими

Співголови Мінської групи (МГ) ОБСЄ з карабаського врегулювання закликали Вірменію і Азербайджан надати гарантії безпеки для організації процесу обміну військовополоненими і тілами загиблих.

"Співголови та особистий представник чинного голови ОБСЄ Анджей Каспршик з Міжнародним комітетом Червоного Хреста (МКЧХ) активно обговорюють умови і логістику для якнайшвидшого повернення останків загиблих і обміну утримуваними особами. Ми закликаємо сторони в терміновому порядку надати всі необхідні гарантії безпеки", - йдеться в заяві посередників, опублікованій на сайті ОБСЄ в суботу.

Співголови МГ ОБСЄ (Росія, США, Франція) також вітали спільну заяву міністрів закордонних справ Вірменії, Азербайджану і Росії про припинення вогню в зоні карабаського конфлікту з гуманітарних міркувань і закликали сторони повністю виконати взяті на себе зобов'язання.

"Співголови продовжують активно взаємодіяти зі сторонами для підтримки їх зусиль щодо досягнення угоди за конкретними параметрами припинення вогню і завершення інтенсивних субстантивних переговорів для досягнення врегулювання на основі узгоджених принципів і формату", - йдеться в заяві співголів МГ ОБСЄ.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ