Події

Степанов про залучення приватних лабораторій до проведення тестування на COVID-19: Відвозитимемо їм зразки

Державні заклади відправлятимуть у приватні лабораторії зразки для проведення тестувань на COVID-19. Так міністр охорони здоров'я України Максим Степанов пояснив, яким чином приватні лабораторії будуть залучені до проведення тестування на коронавірусну хворобу:

"Ми будемо контрактувати через наші лабораторні центри можливості приватних лабораторій щодо проведення тестувань. Тобто наша мобільна бригада або лікарня, яка здійснює забір, тобто мазок у людини, - вона передаватиме в приватні лабораторії, які вже проводитимуть тестування на відповідному лабораторному обладнанні", - сказав він на брифінгу в суботу.

Степанов також пояснив: "Це не означає, що зараз приватна лабораторія почне робити просто для людей з вулиці ці тести. Ми просто не зможемо це проконтролювати, тому що ми приватним лабораторіям платитимемо гроші".

Глава МОЗ зазначив, що в приватні лабораторії відвозитимуть зразки для проведення тестувань на COVID-19.

Напередодні Степанов повідомив, що Кабінет Міністрів України виділив близько 261 млн грн на закупівлю обладнання, витратних матеріалів у лабораторії Міністерства охорони здоров'я, а також на залучення приватних лабораторій до тестування на COVID-19 коштом держави.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ