Події

Ситуація із захворюваністю на COVID-19 на Харківщині критична - Кучер

У Харківській області ситуація із захворюваністю на COVID-19 критична, щодня госпіталізують від 60 до 90 осіб, заявив голова Харківської обласної державної адміністрації (ХОДА) Олексій Кучер.

"Ми наразі перебуваємо не в "червоній", а вже в "чорній" зоні... Щодня госпіталізують від 60 до 90 осіб в області. Щоб нам розмістити цих людей (а є ті, хто перебуває у вкрай важкому стані) нам необхідно таку саму кількість виписати. Це якраз підтвердження того, що ситуація є критичною", - сказав Кучер на брифінгу в п'ятницю.

За його словами, фактично заповнені всі ліжка для лікування хворих на COVID-19, за винятком "дитячих" і в пологовому будинку.

Він повідомив, що найближчим часом планується додатково виділити для лікування хворих на COVID-19 320 ліжок і закупити кисневі концентратори. Голова області також не виключив, що при збереженні наявної динаміки захворюваності, додаткові ліжка можуть бути розгорнуті не лише на території медзакладів.

"Розглядається варіант, за необхідності, розгортання ліжок на території навіть немедичних закладів. Як ми говорили, це можуть бути стадіони, палаци, інші приміщення", - сказав Кучер.

Крім того, голова ХОДА заявив про проблему нестачі медиків.

"Водночас, навіть якщо ми на 100% забезпечимо ліжками в такій прогресії, навіть якщо проведемо до кожного ліжка кисневу точку, (...) у нас недостатньо лікарів", - сказав Кучер.

Голова ХОДА вкотре нагадав про необхідність дотримання карантинних обмежень, зокрема маскового режиму та соціальної дистанції, а також закликав людей не ходити на концерти та інші масові заходи.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ