Події

Троє харків'ян торгували особистими даними, отриманими в результаті злому акаунтів

Слідчі відділу розслідування особливо важливих справ та злочинів, скоєних організованими групами та злочинними організаціями, слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області під процесуальним керівництвом облпрокуратури за матеріалами Управління протидії кіберзлочинності викрили групу, яка торгувала особистими даними громадян.

"Троє жителів Харкова з початку весни поточного року зламували акаунти поштових сервісів, а отримані особисті дані в подальшому збували через мережу інтернет", - повідомляє відділ комунікацій ГУ Нацполіції в Харківській області.

Наразі слідчі встановили причетність групи за 3 епізодами.

8 жовтня правоохоронці провели обшуки за місцями проживання, офісі і автомобілях фігурантів. Під час слідчих дій поліцейські виявили і вилучили жорсткі диски, банківські картки, мобільні телефони, ноутбуки, планшети, флеш-накопичувачі, сім-карти, чорнові записи.

Членам групи повідомлено про підозру за ст. 28 ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж або мереж електрозв'язку) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ