Події

Нардеп "Слуги народу" ініціює кримінальну відповідальність за публічне заперечення агресії РФ проти України

Народний депутат Олег Дунда (фракція "Слуга народу") пропонує ввести кримінальну відповідальність за публічне заперечення факту збройної агресії Російської Федерації і тимчасової окупації частини територій України.

Відповідний законопроект №4189 "Про внесення змін до Кримінального кодексу щодо введення кримінальної відповідальності за публічне заперечення факту збройної агресії РФ і тимчасової окупації частини територій України" Дунда зареєстрував у Верховній Раді 5 жовтня, повідомляє сайт парламенту.

Народний депутат пропонує карати публічне заперечення факту збройної агресії РФ проти України, окупації РФ частини територій України і ведення РФ гібридної війни проти України, а також виготовлення та розповсюдження відповідних матеріалів штрафом у розмірі від 3 тис. до 10 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на термін до 5 років. Відповідно до законопроекту, такі самі дії, вчинені представником влади або якщо вони вчинені повторно, або з використанням засобів масової інформації, караються позбавленням волі на термін до 5 років.

Неоподатковуваний мінімум доходів громадян становить 17 грн.

Офіційний курс Національного банку України на 8 жовтня: 28,324 грн/$1.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ