Події

Кількість кіберінцидентів з 30 вересня по 6 жовтня скоротилася на 10% - CERT-UA

Система кіберзахисту державних інформаційних ресурсів України та об'єктів критичної інфраструктури на об'єктах моніторингу в період з 30 вересня по 6 жовтня зафіксувала понад 967 тис. підозрілих подій, що на 10% менше порівняно з попереднім тижнем.

Згідно з повідомленням Держспецзв'язку у вівторок, переважна більшість зафіксованих підозрілих подій стосується виявлення спроб мережевого сканування (90%) і застосування нестандартних протоколів (8%).

Система захищеного доступу державних органів до мережі інтернет заблокувала 35,4 тис. різних видів атак, що на 27% менше порівняно з попереднім тижнем. З них 97% - мережеві атаки прикладного рівня і сім DDoS-атак. Переважна більшість стосується веб-ресурсів Офісу президента України.

Урядова команда реагування на комп'ютерні надзвичайні події України CERT-UA у цей період зареєструвала й опрацювала 2,763 тис. кіберінцидентів, що на 18% більше порівняно з попереднім тижнем.

Більшість опрацьованих інцидентів належить доменній зоні недержавного сектора (близько 99%). Основна кількість інцидентів стосується поширення шкідливого ПЗ (99% від загальної кількості).

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ