Події

ПриватБанк і monobank запустили віддалене відкриття банківського рахунку за допомогою застосунку "Дія"

Державний ПриватБанк (Київ) і віртуальний monobank запустили можливість віддаленого відкриття банківського рахунку за допомогою цифрового паспорта в мобільному застосунку "Дія", повідомив віце-прем'єр міністр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

"Із сьогоднішнього дня вже в monobank можна відкрити онлайн-рахунок через "Дію". Не треба ні зустрічатися, ні робити якісь копії. Це дуже прискорить розвиток фінсектору. З сьогоднішнього дня ПриватБанк має можливість використовувати шеринг документів. В усіх відділеннях ви приходите і "шерите" документи через QR-код", - сказав він під час онлайн-презентації Diia Summit у понеділок.

Як повідомила прес-служба ПриватБанку, відтепер для актуалізації даних клієнту треба відкрити документ в "Дії" та перегорнути на бік зі штрих-кодом.

"Після того, як менеджер банку сканує відповідний код, "Дія" автоматично запитує дозвіл та формує цифрову копію документа з електронним підписом та передає її банку", - пояснили в прес-службі.

Як повідомлялося, НБУ рішенням від 2 жовтня спростив процедуру віддаленої ідентифікації та верифікації банківських клієнтів із цифровим паспортом у мобільному застосунку "Дія", що дасть змогу українцям відкривати банківський рахунок дистанційно.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ