Події

Забезпечення стійкого функціонування ГТС у зимовий період є одним із пріоритетів держполітики в енергогалузі - Данілов

 Забезпечення стійкого функціонування газотранспортної системи України в зимовий період є одним із пріоритетів державної політики в енергетичній галузі, заявив секретар Ради національної безпеки та оборони країни Олексій Данілов.

Як повідомляє в четвер прес-служба РНБО, під час засідання Ради експертів з питань енергобезпеки, присвяченого обговоренню комплексу питань функціонування ринку природного газу, його учасники обговорили поточний стан справ на ринку природного газу, проблемні питання його функціонування і пропозиції щодо вдосконалення його роботи, а також питання про стан і проблемні питання диверсифікації джерел постачань природного та скрапленого газу в Україну.

"Данілов наголосив, що питання енергетичної безпеки є предметом особливої уваги президента України Володимира Зеленського і перебуває під контролем глави держави", - повідомляє прес-служба.

Секретар РНБО України звернув увагу на існування низки складних проблем на ринку газу, насамперед усієї кризи неплатежів.

"За його словами, найбільш негативною тенденцією на ринку газу є безпрецедентне зниження рівня розрахунків за газ, які на сьогодні становлять 39% за всіма категоріями споживачів", - ідеться в повідомленні.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ