Події

КПВВ "Станиця Луганська" продовжує роботу, загрози пожеж у цьому напрямку немає - Держприкордонслужба

Контрольний пункт в'їзду-виїзду "Станиця Луганська" продовжує роботу, на цей момент загрози пожеж у цьому напрямку немає, повідомив спікер Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

"КПВВ "Новотроїцьке" пожежі жодним чином не загрожують на цей момент. Вразливішим є КПВВ "Станиця Луганська". На цей момент загрози цьому напрямку немає. Водночас фіксується певне задимлення місцевості через пориви вітру, проте пропуск людей відбувається", - сказав Демченко агентству "Інтерфакс-Україна" у четвер вранці.

За його словами, рішення про закриття КПВВ може прийняти лише командувач Операції об'єднаних сил і лише за наявності загрози цьому напрямку.

"КПВВ може бути закритий за рішенням командувача ООС. Ми постійно відстежуємо ситуацію разом із іншими взаємодіючими структурами, щоб чітко розуміти поширення пожеж, особливо у напрямку КПВВ "Станиця Луганська". У разі, якщо буде якась загроза, лише тоді може бути закрито цей напрямок", - наголосив спікер.

Демченко нагадав, що, фактично, у Луганській області щодня функціонує лише КПВВ "Станиця Луганська".

"Пропуск через КПВВ "Новотроїцьке" здійснюється лише в окремі дні, оскільки певні обмежувальні заходи щодо пропуску відбуваються саме з боку російських окупаційних військ. Вони пропускають людей у цих напрямках лише у понеділок і п'ятницю", - пояснив він.

Як повідомлялося, 30 вересня на території Луганської області зафіксовано 146 пожеж. Найбільш масштабні пожежі виникли у лісових масивах Новоайдарського, Старобільського, Попаснянського і Станично-Луганського районів.

Станом на 10:00 четверга, 1 жовтня, ліквідовано 82 пожежі, триває гасіння 64.

Унаслідок пожеж п'ятеро людей загинули і 12 постраждали, правоохоронці відкрили сім кримінальних проваджень.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ