Події

Інформацію "чорних ящиків" літака Ан-26, що розбився в Чугуєві, можна буде оприлюднити з дозволу слідчого - ДБР

У Державному бюро розслідувань (ДБР) вважають можливим оприлюднення всієї інформації з бортових самописців Ан-26, який зазнав аварії в Харківській області 25 вересня

"Після зіставлення, з дозволу слідчого, звісно, можливе оприлюднення (інформації з самописців - ІФ)", - сказав керівник Головного слідчого управління ДБР Максим Борчаковський журналістам у середу в Києві.

Він закликав не займатися маніпулюванням у цьому питанні. "Необхідно провести аналіз і одного, і другого бортових самописців, зіставити ці дані, щоб мати об'єктивну картину", - додав Борчаковський.

Раніше заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив про необхідність оприлюднення записів переговорів пілотів літака Ан-26, який зазнав катастрофи 25 вересня поблизу Чугуєва Харківської області, зокрема з диспетчером, щоб спекуляції на тему причин події було зведено до мінімуму.

Як повідомлялося, 25 вересня близько 20:50 на автодорозі Київ-Харків-Довжанський сталася авіакатастрофа. Під час планових навчальних польотів впав і загорівся військовий літак марки АН-26, який здійснював посадку на аеродромі військової частини в місті Чугуєві Харківської області. На борту перебували 27 осіб (20 курсантів і сім офіцерів Харківського університету Повітряних сил ЗС України ім. Кожедуба). 26 людей загинули, вижив один курсант.

За інформацією Держбюро розслідувань, перевіряються такі версії слідства: катастрофа внаслідок технічної несправності агрегатів літального апарата; катастрофа внаслідок неналежного виконання своїх службових обов'язків екіпажем; неналежне виконання службових обов'язків особами, які були відповідальними за управління польотами; неналежне технічне обслуговування літака та підготовки його до польоту.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ