Події

Кількість затриманих на акції в Мінську зросла до 24 осіб

Незареєстрований в Білорусі правозахисний центр "Весна" повідомив про 24 затриманих на несанкціонованому жіночому марші в Мінську в суботу, серед них вуличні музиканти.

"Правозахисникам Весни" повідомили, що в переході на площі Якуба Коласа затримані вуличні музиканти кавер-групи BEST SOUND BAN", - йдеться в повідомленні центру.

За попередньою інформацією, йдеться про чотирьох музикантів.

"Вони були затримані разом із музичними інструментами. Перед цим вони в переході виконували пісню Віктора Цоя "Перемен", коли колона протестувальників проходила повз них", - розповіли правозахисники.

Всього в списку затриманих наразі 24 людини, двоє з них - активістка білоруської опозиції Ніна Багинська і журналіст "Єврорадіо" Юлія Мотузова - вже відпущені.

У білоруській столиці відбувається чергова несанкціонована акція. Зазвичай у суботніх протестах беруть участь переважно жінки.

У Білорусі вже півтора місяці тривають акції протесту проти підсумків виборів президента, які пройшли 9 серпня. Переможцем оголошений чинний глава держави Олександр Лукашенко, який займає цей пост з 1994 року. Учасники акцій не визнають оголошені владою підсумки виборів, вважають їх сфальсифікованими.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ