Події

Загальна кількість заражених COVID-19 у Молдові наближається до 50 тис.

У Молдові зареєстровано майже 50 тисяч випадків зараження коронавірусом, COVID-19 за добу виявили у 713 осіб, 12 пацієнтів померли, свідчать оприлюднені в п'ятницю ввечері дані прес-служби міністерства охорони здоров'я, праці та соціального захисту республіки.

"У п'ятницю було оброблено 2614 тестів, зокрема 2313 первинних тестів. У результаті з'ясувалося, що 713 результатів виявилися позитивними. Таким чином, загальна кількість зафіксованих випадків COVID-19 у нашій країні становить 49 666", - наголошується в повідомленні.

У МОЗ наголосили, що в республіці налічується понад 11 379 активних випадків коронавірусу, з них 558 осіб перебувають у важкому стані, зокрема 36 підключені до апарату штучної вентиляції легенів, ще 1438 осіб перебувають у стані середньої тяжкості.

За минулу добу з медичних установ Молдови були виписані ще 380 пацієнтів, що видужали від коронавірусу. Таким чином, загалом від коронавірусу вилікувалися 37 023 людини. Водночас, зареєстрована смерть ще 12 осіб з діагнозом "коронавірус". Загальна кількість померлих становить 1264 людини.

Ситуація з COVID-19 у Молдові почала погіршуватися з початку серпня, кількість випадків зараження щодня зростає.

Минулого тижня встановлено рекорд за кількістю випадків зараження - 3 618 за тиждень, і за кількістю смертей - 80 випадків. Абсолютний рекорд за кількістю випадків зараження за один день було встановлено цього тижня - в середу було зареєстровано 786 випадків. Напередодні був зареєстрований 721 випадок - другий результат після зареєстрованого рекорду.

Незважаючи на погіршення епідеміологічної ситуації, уряд Молдови ухвалив рішення про зняття деяких обмежень, введених раніше в зв'язку з поширенням коронавірусу. Зокрема, в п'ятницю Національна надзвичайна комісія в сфері громадського здоров'я дозволила проведення спеціалізованих сільськогосподарських виставок, фестивалів та ярмарків, при дотриманні встановлених норм безпеки.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ