Події

Білоруси, які просять притулку в Латвії, отримують візи в день звернення - латвійський МЗС

Латвія видає візи в день звернення тим громадянам Білорусі, які просять про притулок, повідомляє у вівторок агентство BNS з посиланням на латвійське міністерство закордонних справ.

За його даними, після виборів президента Білорусі 9 серпня і загострення ситуації в республіці Латвія видала 89 віз громадянам цієї країни.

Візи видавалися як постраждалим від насильства в Білорусі, що зараз лікуються в Латвії, так і тим, хто може піддаватися переслідуванню з політичних причин, заявили в МЗС. Там зазначили, що видача віз ще не означає, що вони використані.

У Білорусі з 9 серпня тривають акції протесту проти підсумків виборів президента. Переможцем був оголошений чинний глава держави Олександр Лукашенко, який займає цей пост з 1994 року. Опозиція не визнала оголошені владою підсумки виборів, вважає їх сфальсифікованими.

Члени президії створеної в Мінську Координаційної ради білоруської опозиції або були заарештовані, або виїхали за межі країни.

Спецдоповідач ООН з прав людини в Білорусі Анаіс Марін у п'ятницю, 19 вересня, виступаючи на термінових дебатах РПЛ щодо ситуації в Білорусі, заявила, що після президентських виборів в Білорусі "незаконно заарештували" понад 10 тис. людей. Також, за її словами, надійшло понад 500 повідомлень про катування та "жорстоке побиття" тисяч людей.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ