Події

В аеропорту Гельсінкі почнуть використовувати собак для розпізнавання заражених COVID-19

Аеропорт в столиці Фінляндії цього тижня запустить пілотний проект, у рамках якого для розпізнавання заражених коронавірусом людей будуть використовувати собак, повідомляють європейські ЗМІ.

В експерименті будуть задіяні 16 собак - по чотири собаки в одну зміну.

Пасажирів будуть просити провести серветкою по шкірі, після чого цю серветку будуть давати обнюхати спеціально навченим собакам. Якщо собака розпізнає вірус, то пасажиру доведеться пройти медичну перевірку.

Згідно з дослідженням ветеринарного факультету Університету Гельсінкі, службові собаки, які пройшли спеціальні тренування, здатні розпізнати запах, типовий для хворих COVID-19, практично з 100% точністю.

Раніше повідомлялося, що вчені в Фінляндії дійшли висновку, що собаки здатні за допомогою нюху визначати хворих на коронавірус.

За словами дослідника Анни Гельм-Брекман, яка працює на ветеринарному факультеті університету Гельсінкі, в Фінляндії давно використовують гострий нюх собак для виявлення низки захворювань у людей. Вона зазначила, що собаки швидко навчилися розпізнавати типовий для коронавірусу запах.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ