Події

Листа для Трампа з рицином відправили з Канади

Адресований президенту США Дональду Трампу лист з рицином, перехоплений американською службою безпеки, був відправлений з Канади, повідомляє The New York Times.

Представник правоохоронних органів заявив, що подібні листи також були спрямовані в урядові установи в штаті Техас. Наразі слідчі перевіряють, чи були надіслані поштою інші конверти з рицином.

За словами чиновника, наразі слідство вважає, що листи були відправлені з Канади. У розсилці конвертів з токсином підозрюють жінку.

За повідомленням The New York Times, поки слідчі не знайшли зв'язку між листами з рицином і міжнародними терористичними організаціями. Однак газета зазначає, що розслідування в самому початку, і виключати будь-які версії рано.

Як повідомлялося, на цьому тижні американські правоохоронці перехопили поштове відправлення для президента США, в якому містилася отрута рицин. Телеканал CNN називав його посилкою, а не листом.

Рицин - це високотоксична отрута рослинного походження. Її отримують з насіння рицини. Для людини рицин може бути смертельно небезпечний.

Це не перший випадок, коли співробітники служб безпеки в Білому домі перехоплюють небезпечні посилки. У 2018 році колишній службовець ВМС США був звинувачений у відправленні листів з рицином у Білий дім і Пентагон. Листи з цією отрутою відправляли і колишньому президенту США Бараку Обамі.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ