Події

Неподалік Залізного в результаті детонації невідомого вибухового пристрою поранення отримав український військовий

У п'ятницю, 18 вересня, недалеко від Залізного на Донбасі під час гасіння загоряння сухої трави здетонував невідомий вибуховий пристрій, у результаті поранення отримав український військовослужбовець. Російські найманці за минулу добу двічі порушили режим припинення вогню на Донбасі, повідомляє прес-центр штабу Операції об'єднаних сил.

"Неподалік Залізного військовослужбовці Збройних сил України ліквідували осередок займання сухої трави. Під час гасіння пожежі здетонував невідомий вибуховий пристрій, у результаті один український захисник отримав поранення. Військовослужбовець оперативно доставлений до медичного закладу, де йому надано кваліфіковану медичну допомогу", - йдеться в ранковому зведенні на сторінці штабу в Фейсбук у суботу.

"За минулу добу, 18 вересня, було зафіксовано два факти порушення режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ", - повідомили в штабі.

Зокрема, недалеко від Водяного противник відкрив вогонь у бік українських позицій з підствольного гранатомета, а поблизу Новотошківського - з великокаліберного кулемета. "Провокаційні постріли не становили небезпеки для життя українських воїнів, тому вогонь у відповідь не відкривався", - додали в штабі.

Наголошується, що на всіх ділянках лінії розмежування режим припинення вогню зберігався повною мірою.

"З початку поточної доби, 19 вересня, на ділянках відповідальності українських підрозділів в районі проведення операції, порушень домовленостей, що почали діяти 27 липня 2020, не задокументовано", - сказано в ранковому зведенні.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ