Події

Зеленський привітав українських рятувальників з професійним святом і вручив їм нагороди

Президент України Володимир Зеленський привітав працівників Державної служби України з надзвичайних ситуацій з професійним святом - Днем рятувальника та нагородив їх високими державними нагородами, повідомила прес-служба Офісу президента.

"Цього року вся Україна побачила відвагу і самовідданість воїнів Служби порятунку: під час пожеж у Чорнобильській зоні, Луганській, Житомирській та Харківській областях, під час страшної повені в Західній Україні. Ви показали свої найкращі якості і вберегли країну від великої біди. Ми дуже пишаємося вами і дякуємо за службу", - сказав Зеленський під час робочої поїздки на Львівщину.

Також Зеленський зазначив небайдужість громадян, які допомогли врятувати 14 осіб. " Це десять сміливців, що вберегли життя чотирнадцятьом людям. Ви стали для них фактично янголами-охоронцями. Сьогодні ви приєднуєтесь до великої команди українських супергероїв та отримуєте звання "Герой-рятувальник року", - наголосив глава держави.

"Але я впевнений, що не менш цінною від будь-якого звання є вдячність людей, яких ви врятували, та вдячність їхніх рідних і близьких. Вона буде з вами назавжди", - додав він.

Також Зеленський вручив нагороди 10 лауреатам Всеукраїнської акції "Герой-рятувальник року", які присуджуються громадянам, які виявили мужність та героїзм під час рятування людей, майна, ліквідації пожежі, аварії, надзвичайної ситуації або стихійного лиха.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ