Події

Thomas Cook відновив продаж турів з Великої Британії онлайн

Британський туроператор Thomas Cook у середу почав продаж турів онлайн, після того як китайська Fosun купила збанкрутілу компанію за 11 млн фунтів стерлінгів, пише Financial Times.

Штат Thomas Cook тепер складає близько 50 людей у порівнянні з 21 тис. до банкрутства. Більшість топ-менеджерів, включно з CEO Аланом Френчем, є колишніми співробітниками Thomas Cook.

Оператором більшості рейсів, пропонованих Thomas Cook, спочатку буде easyJet. Туроператор концентруватиметься на продажі турів з Великої Британії в Італію, Грецію і Туреччину, що знаходяться в списку безпечних для подорожі країн, який складає британський уряд.

Якщо запуск продажів у Великій Британії виявиться успішним, компанія планує розширити бізнес на Бельгію і Нідерланди. Також, Thomas Cook бачить перспективи у Франції, де Fosun належить туристична Club Med.

"Ми готові нарощувати (пропозиції - ІФ) дуже швидко", - сказав Алан Френч.

Аналітик Redburn Алекс Брінгал зазначає, що банкрутство завдало "значної шкоди бренду, особливо у Великій Британії". Він вважає, що успіх Thomas Cook залежатиме від амбіцій Fosun, а також від відновлення турбізнесу в цілому.

Інвестиції в Thomas Cook важливі для Fosun, яка була найбільшим акціонером туроператора до оголошення його банкрутства у вересні 2019 року, в результаті якого британському уряду довелося повертати на батьківщину 150 тис. туристів.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ