Події

Кабмін дозволив повноцінне використанні е-ІПН у "Дії"

 Кабінет Міністрів України на засіданні в середу затвердив механізм використання електронних копій документів у застосунку "Дія".

"Відтепер е-РНОКПП (електронний реєстраційний номер облікової картки платника податків, ІПН - ІФ) офіційно є цифровим аналогом паперового податкового номера", - зазначається в повідомленні в Telegram-каналі Міністерства цифрової трансформації України.

Уряд також затвердив механізм використання електронних копій документів у "Дії".

"Завдяки цьому торговельні мережі, поштові відділення, банки та сервіси зможуть офіційно приймати цифрові документи. Відтепер не буде ситуацій, коли документи за "Дією" не приймають", - наголосили в Мінцифри.

Відповідно до рішення Кабміну документами в смартфоні можна буде скористатися під час:

- надання послуг поштового зв'язку;

- проведення банківських операцій;

- на касах супермаркетів для підтвердження віку;

- надання адміністративних послуг;

- повернення коштів, сплачених за товар, тощо.

"Щойно на засіданні Кабінету Міністрів ми легалізували електронний ІПН. Практично для усіх життєвих ситуацій він замінить паперовий ІПН. І завжди буде у вас під рукою в смартфоні", - наголосив віце-прем'єр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

За даними Мінцифри, наразі е-РНОКПП і електронні копії документів доступні лише у версії застосунку "Дія 2.0" для бета-тестерів, проте вже незабаром їх запустять у загальний доступ.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ