Події

СБУ розслідує схему постачань авіаційних деталей з "ЛНР" до РФ

 Служба безпеки України повідомила про підозру в державній зраді голові правління підприємства на тимчасово непідконтрольній території Луганської області, який організував нелегальні постачання продукції для потреб військово-промислового комплексу Російської Федерації.

"Незаконні оборудки контррозвідники та слідчі СБУ викрили в жовтні минулого року. За даними досудового слідства, менеджмент одного з луганських машинобудівних заводів налагодив постачання комплектуючих для ремонту й обслуговування військової авіації, що перебуває на озброєнні спецслужб і Міністерства оборони країни-агресора. Аби приховати схему, деталі відвантажували на адресу фірми-прокладки та вивозили до Росії через неконтрольовану ділянку кордону", - повідомляє у вівторок прес-центр СБ України.

Слідчі органів безпеки кваліфікували дії голови правління заводу за трьома статтями Кримінального кодексу України: ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 1 ст. 333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) та ч. 3 ст. 110-2 (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України). Його оголошено у розшук.

Раніше повідомлялося про підозру заступникові голови правління і керівникові фінансово-економічного відділу підприємства. Їм інкримінують скоєння злочинів, передбачених ст. 111 і ст. 110-2 КК.

Триває документування протиправних дій інших учасників схеми.

Викриття зловмисників здійснював Департамент контррозвідки спільно зі співробітниками ГУ СБУ в Донецькій і Луганській областях, УСБУ в Харківській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ