Події

Боррель у розмові з Гутеррішем висловив стурбованість ситуацією в Білорусі

Глава зовнішньополітичного відомства ЄС Жозеп Боррель у телефонній розмові з генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішем висловив стурбованість ситуацією в Білорусі.

"Високий представник, заступник голови (Єврокомісії) висловив стурбованість політичною ситуацією і ситуацією з правами людини в Білорусі, а також ескалацією жорстокого придушення мирних протестів. Він наголосив на важливості поваги базових свобод білоруського народу і необхідності участі білоруської влади в інклюзивному національному діалозі", - повідомила в четвер у своєму комюніке Європейська зовнішньополітична служба.

Боррель інформував Гутерріша про реакцію ЄС на події в Білорусі, а також на ситуацію в Східному Середземномор'ї, узгоджену міністрами закордонних справ країн на зустрічі в Берліні 27-28 серпня. Він розповів про підсумки своєї нещодавньої поїздки до Лівії.

Стосовно Лівії, то глава дипломатії ЄС привітав оголошення 21 серпня про припинення вогню і підкреслив важливість створення умов для постійної угоди. Він висловив повну підтримку ЄС Берлінського процесу під егідою ООН і зусиль, спрямованих на активізацію політичного процесу, дотримання припинення вогню і зняття нафтової блокади.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ