Події

Командувач ООС обговорив із делегацією СММ ОБСЄ в Україні дотримання режиму припинення вогню на Донбасі - штаб ООС

Робоча зустріч командувача Об'єднаних сил генерал-лейтенанта Володимира Кравченка з делегацією Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні на чолі із заступником голови місії паном Марком Етерінгтоном для обговорення стану виконання домовленостей, досягнутих 22 липня 2020 року у рамках Тристоронньої контактної групи, відбулася в Краматорську в четвер.

Як повідомляє прес-центр Операції об'єднаних сил, Кравченко наголосив, що українська сторона в повному обсязі виконує досягнуті домовленості.

"Водночас звернув увагу пана Марка Етерінгтонона на те, що на тлі показового контролю за повним та всеосяжним режимом припинення вогню українських підрозділів збройні формування Російської Федерації ведуть посилену розвідку позицій об'єднаних сил із застосуванням БПЛА, проводять фортифікаційне обладнання своїх позицій і на передньому краї, і вглибині", - йдеться в повідомленні штабу ООС на сторінці у Facebook.

У штабі ООС наголосили, що, намагаючись викликати вогонь у відповідь, ворожі підрозділи здійснюють вогневі провокації в бік позицій українських захисників.

"Такі дії мають системний характер, усе робиться для того, щоб звинуватити військово-політичне керівництво України в неможливості керувати процесом встановлення миру і довести, що українська сторона не може виконати домовленості Тристоронньої контактної групи", - йдеться в повідомленні.

Також командувач об'єднаних сил наголосив на необхідності постійного інформування світової спільноти про факти ігнорування збройними формуваннями Російської Федерації повного та всеосяжного режиму припинення вогню, зазначивши, що через порушення противником домовленостей загинув український військовослужбовець.

"Після завершення зустрічі сторони відвідали позиції українських захисників, які виконують бойові завдання в районі населеного пункту Шуми, що на Донеччині", - йдеться в повідомленні.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ