Події

У Харкові мають намір провести велодень і марафон із урахуванням карантинних обмежень

У Харкові 20 вересня планується провести велодень (масовий заїзд, а перед ним - флешмоб на площі Свободи, присвячений Олімпійським іграм), обов'язковою умовою участі в якому буде наявність маски.

"Тим, у кого не буде масок, видамо на в'їзді на захід, і будемо просити учасників не знімати засоби захисту протягом усього Велодня, в усякому разі під час флешмобу на площі Свободи. Волонтери будуть вимірювати температуру, будуть встановлені санітайзери", - цитує прес-служба Харківської міськради директора департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Олексія Чубарова.

Через два тижні після велодня, 4 жовтня, в місті планується традиційний Харківський міжнародний марафон. За словами Чубарова, організатори відпрацьовують логістику переміщення учасників, але присутність вболівальників не розглядається.

Як повідомив Чубаров, на марафон вже зареєструвалося близько 4 тис. осіб, які спробують свої сили в марафонській, напівмарафонській дистанціях, пробіжать 10 км, 4,2 км або візьмуть участь у сімейному забігу на 1,6 км.

"У масках вони бігти не будуть. Протяжність маршруту - 42 кілометри, і відстань між учасниками однозначно збільшиться", - зазначив Чубаров.

Разом із тим, за словами організаторів, якщо Харків віднесуть до "червоної зони" через погіршення епідемситуації в зв'язку з COVID-19, велодень та міжнародний марафон можуть скасувати.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ